Od kilku tygodni wszystkie produkty Zakładów Mięsnych Berger znaleźć można w nowym katalogu o odświeżonej szacie graficznej, rozbudowanych opisach każdego z mięs i wędlin, a także z wyraźnym podziałem na kategorie. Wszystko po to, aby nasi partnerzy wiedzieli, co dostają, za każdym razem, gdy zamawiają nasze produkty. Transparentność i jakość są najważniejsze!
Bardzo istotne jest dla nas to, aby nasi partnerzy handlowi oraz dystrybutorzy naszych produktów wiedzieli, jak wygląda nasza aktualna oferta oraz mieli pewność, że zawsze otrzymują najwyższą jakość, zgodną z najnowocześniejszą technologią, a także trendami. Właśnie dlatego, oprócz wersji cyfrowej, dystrybutorzy otrzymają od nas fizyczne wersje najnowszych katalogów.
W nowym katalogu, o którym możecie przeczytać również tutaj wiele miejsca poświęciliśmy kolejnym kategoriom. Nasza „bergerowa biblia” składa się obecnie z trzech głównych części (Kiełbasy, Pasztety, salcesony i pieczenie oraz Wędzonki) i szczegółowo prezentujemy zawartość każdej z nich. W tym tekście chcielibyśmy jednak więcej miejsca poświęcić ostatniej kategorii naszych wyrobów.
Wędzonki, szynki i schaby to nasza duma
Tworzenie wędzonek to niezwykle istotny, żeby nie powiedzieć popisowy, element naszej działalności. W tej kategorii znajdują się różnorodne szynki, schaby oraz wędzonki. Nazwa kategorii pochodzi natomiast od procesu, przez jaki przechodzi większość z jedenastu mięs, które można tutaj znaleźć.
Oprócz wędzenia produkty są również parzone, pieczone i peklowane – kombinacje tych procesów powodują, że każde z mięs nabiera charakterystycznego i niepowtarzalnego smaku. Dodatki w postaci przypraw czy drewna używanego do wędzenia mają z kolei wpływ na specyficzny zapach oraz wygląd wyrobów Zakładów Mięsnych Berger z tej kategorii.
Niewędzone przysmaki
Pośród wędlin na pozór niepasujących do tej kategorii, a więc niewędzonych, znaleźć można: Szynkę z masełkiem i Schab z masełkiem, które są parzone i pieczone. Każdy z tych produktów pozostaje świeży przez co najmniej 21 dni.
Pozostałe szynki, schaby oraz wędzonki osiągają swój ostateczny smak i wygląd w procesie wędzenia. Każde mięso wyróżnia się jednak na tle pozostałych. W przypadku niektórych są to tylko drobne różnice, w przypadku innych – duże, decydujące o całkowicie indywidualnym smaku produktów.
W sekcji wędzonek, które są peklowane, wędzone i parzone znajdziemy: Wędzonkę ze Śląska (soczystą i rumianą) oraz Wędzonkę z czosnkiem (o wspaniałym zapachu podkreślającym jej smak).
Pyszne schaby dla wybrednych
Jednym z produktów, którymi chcemy się w tej kategorii pochwalić jest Schab kruchy ze spiżarni Bergera – to nasza oryginalna receptura i sekret, dzięki któremu klienci zawsze otrzymują mięso najwyższej próby.
Kategoria zawiera również szynki. Znajdziemy wśród nich mięsa peklowane, wędzone i parzone. Wszystkie z nich powstają według receptur udoskonalanych przez wiele lat, które teraz możemy polecić klientom bez obaw o ich reakcje – smakują każdemu! Szynka Hetmańska, Szynka Kozacka czy Szynka Orzech to produkty, które mogą stanowić sztandarowe przykłady jakości Zakładów Mięsnych Berger!
Zapraszamy do naszych sklepów
Doskonałe wędzonki to podstawa naszego katalogu produktów. Wiele czasu poświęciliśmy na dopracowanie składu oraz procesów tworzenia produktów, z których jesteśmy dumni. Partnerzy handlowi Zakładów Mięsnych Berger wiedzą, że zawsze otrzymują od nas to, co najlepsze!