Na wakacjach często nie mamy możliwości ugotowania pysznego, prawdziwie domowego obiadu od podstaw, a jedzenie barowe zazwyczaj szybko nam się nudzi. Na szczęście firma Berger zadbała, aby smaczny polski obiad był zawsze pod ręką. Dania słoikowe Berger to smaki znane od pokoleń, tworzone według sprawdzonych receptur
Na ofertę 15 różnorodnych propozycji, zamkniętych w litrowych słoikach, składa się siedem zup oraz osiem dań głównych. Ich niewątpliwą zaletą jest szybkość przygotowania – wszystkie „ślōnskie szpecyjały” po podgrzaniu w mikrofalówce lub garnku, są od razu gotowe do spożycia. W wachlarzu zup znajdziemy: Grochówkę, Żurek, Fasolową, Flaki, Krupnik, Ogórkową i Kapuśniak. Zupy są gęste i bardzo treściwe, podane np. ze świeżym pieczywem mogą spokojnie stanowić jednodaniowy obiad. Znajdzie się jednak i coś na większy głód. Wśród dań głównych prym wiodą uwielbiane przez Polaków: Gołąbki, Pulpety w Sosie Pomidorowym, Śląskie Rolady w Sosie Pieczeniowym, Żeberka w Kapuście, Fasolka po Bretońsku oraz Gulasz. Z kolei miłośników kuchni węgierskiej z pewnością ucieszy wizja pysznego obiadu, gdzie Leczo bądź Bogracz grają pierwsze skrzypce. Starannie zawekowane słoiki pozwalają zachować na dłużej smak i świeżość aromatycznych potraw, co szczególnie istotne podczas wakacyjnych wojaży. Klasyczne Dania słoikowe marki Berger to prosta w przygotowaniu, bezpieczna, a co najważniejsze pyszna opcja sycącego obiadu dla entuzjastów tradycyjnych i domowych smaków.