Czy wiecie, że produkty Bergera pływają po wodach dalekiej północy? Wszystko dzięki załogom jachtu „Join Us”, od lat eksplorującym dzikie lodowe krainy.
Join Us organizuje turystyczne wyprawy żeglarskie w rejony arktyczne (Svalbard, Grenlandia i Islandia), a podczas trudów podróży energii dostarczają załodze Mięsa Wolnogotowane Berger. Ich zaletami są przede wszystkim bardzo długi termin ważności, poręczne opakowania ułatwiające transport nawet w odległe rejony świata, a także (wg relacji kapitana Marka Kapołki) doskonały smak, jak gdyby zostały właśnie przyrządzone i zapakowane.
Jacht s/y "Join Us" z dziewięcioosobową załogą wraz z początkiem wiosny wyruszy w kolejną wieloetapową wyprawę z północnej Norwegii na Spitsbergen, a później w stronę Grenlandii, by przeżyć kolejną przygodę, a także pomóc naukowcom w prowadzeniu badań lodowców. Każdy może dołączyć do żeglującej ekipy, której bazą wypadową od maja do września będzie stolica Spitsbergenu, Longyearbyen na archipelagu Svalbard.
Zobaczcie, w jakich okolicznościach natury odbywają się wyprawy!